Domotica

Domotica kan gaan van één enkel stopcontact tot een volledig geautomatiseerde woning. Simpele uitvoeringen vereisen enkel een smartphone of tablet, omdat deze functioneert als bediening. De complexere systemen beschikken over aparte afstandsbedieningen.

Domotica zorgt ervoor dat er efficiënt en flexibel met de elektrische installatie kan worden omgegaan. Door middel van enkele wijzigingen in het programma, kun je bijvoorbeeld het besturen van verlichting, rolluiken en verwarming makkelijk gaan aanpassen.
Naast de makkelijke bediening, is domotica bovendien ook voordelig voor uw portemonnee.

Om een slim huis te bekomen, zijn er dus kabels nodig. Heel veel kabels. Devolec helpt je graag stap voor stap verder om van uw nieuwbouwwoning uw droomhuis te maken.
Indien je van plan bent om pas in de nabije toekomst uw renovatie of nieuwbouw om te toveren tot een slim huis, dan is het aangeraden om hier wel al de basis voor klaar te leggen. Zo kun je later makkelijk inpikken en heb je veel meer mogelijkheden om uit te kiezen.
Zou u graag uw huidige woning voorzien van domotica? Geen paniek, ook bestaande woningen kunnen voorzien worden van domotica. Het is perfect mogelijk om jouw huis slimmer te maken zonder dat er reeds kabels voorzien zijn. Veel systemen beschikken al over draadloze oplossingen, maar het is wel zo dat goed voorbereidend werk voor meer mogelijkheden zorgt.

Door van elke schakelaar een slimme schakelaar te maken, kan je die allerlei functies laten uitvoeren. Door één kleine aanpassing kun je een lichtschakelaar veranderen in een schakelaar voor het bedienen van bijvoorbeeld rolluiken of muziekvolume.

Kortom verhoogd domotica uw wooncomfort en veiligheid, is het uiterst flexibel en bovendien ook energiebesparend.